Perinteiset ja salausmarkkinat alkavat lähentyä

Salaus pitkä ja lyhyt: Perinteiset ja salausmarkkinat alkavat lähentyä

Yksi hauskoista palapeleistä niille teistä, jotka eivät ole kokeilleet niitä, on tyydyttävä palanen, joka sopii yhteen paljastamaan osan kuvasta. Toinen seuraa koko kuvan syntymistä, kun lisää kappaleita liittyy.

Viime vuoden heinäkuussa Yhdysvaltain valuutanvalvontatoimisto (OCC) ilmoitti, että kansalliset pankit voisivat säilyttää salausvaroja. Se oli melko iso juttu, sillä jos kansalliset pankit alkavat tarjota tätä palvelua, sijoittajat voisivat teoriassa pyytää tavanomaista laitostaan Bitcoin Revolution säilyttämään kaikki omistuksensa, olivatpa ne osakkeita, joukkovelkakirjoja tai salauksia. Niin paljon helpompaa. Suuri este salausinvestoinneille poistettu.

Syyskuussa OCC ilmoitti voivansa tarjota palveluja stablecoin-liikkeeseenlaskijoille, kuten varantojen pitämisellä. Pankit olivat tehneet tätä jo jonkin aikaa, mutta epävarmassa sääntely-ympäristössä. Nyt heillä oli virallinen lupa siihen. Stablecoineja, joita pankkitalletuksissa pidetään fiat-yhtiöllä, ei katsota riskiksi yhdellä Yhdysvaltojen säännellyimmistä teollisuudenaloista.
Tilaa Crypto Long & Short, viikoittainen uutiskirjeemme sijoittamisesta.
Rekisteröitymällä saat sähköpostiviestejä CoinDesk-tuotteista ja hyväksyt ehdot ja tietosuojakäytännön.

Ja sitten tällä viikolla liittovaltion pankkivalvontaviranomainen julkaisi tulkitsevan kirjeen, jossa sanottiin, että kansalliset pankit ja liittovaltion säästöyhdistykset voivat käyttää julkisia lohkoketjuja maksujen tallentamiseen ja vahvistamiseen. Se myöntää tehokkaasti lohkoketjuille „maksuverkon“ tilan.

Näetkö kuvan nousemassa? Kyse ei ole vain laajentamasta tuotevalikoimaa, jonka pankit voivat tarjota asiakkailleen. Kyse ei ole vain parempien maksupalvelujen tarjoamisesta. Kyse on perinteisten ja salausmarkkinoiden lähentymisestä. Kyse on myös dollarin asemasta huomisen talouksissa.

Katso lähempää

Katsotaanpa, miksi tämä uusi kuva on syytä kiinnittää huomiota:

  • Se on hyvä uutinen salausmarkkinoille: houkutus perinteisille pankeille tarjoamaan tukea blockchain-infrastruktuurille ja jopa helpottamaan salaustapahtumia. Tämä tekee salausinvestoinneista helpompia perinteisille sijoittajille, mikä tuo lisää rahaa teollisuuteen, mikä kannustaa enemmän infrastruktuurin kehittämiseen ja niin edelleen virtuaalisessa ympyrässä, joka lopulta tarjoaa mahdollisuuden yhä laajemmalle käyttäjäkunnalle. Jos sijoittajat voivat maksaa salausvarallisuudesta pankin liikkeeseen laskemilla vakiomallisilla rahoilla pankin kautta ja jos varat ovat pudonneet automaattisesti pankkitalletustililleen, niin miksi ei laittaa osan salkustasi systeemiseen suojausinstrumenttiin? Esteet poistetaan.
  • Se on hyvä perinteisille markkinoille, koska se todennäköisesti kannustaa uuden tyyppisen edullisemman ja avoimemman toimitusjärjestelmän syntymiseen. Noin viime vuosikymmenen aikana tapahtuneesta huomattavasta parannuksesta huolimatta sovintotarpeet haittaavat edelleen perinteistä ratkaisua. Stablecoinien käyttö ei välttämättä korjaa tätä (kysymykset ovat enemmän laillisia kuin teknisiä), mutta se avaa oven vaihtoehtoiselle prosessille, joka voi olla perusteellisen tutkimuksen arvoinen ja joka saattaa liittyä tokenoitujen perinteisten omaisuuserien, uudentyyppisten markkinoiden tuleviin markkinoihin. omaisuutta, jota emme ole vielä alkaneet suunnitella, ja kaikkea siltä väliltä.
  • Se on hyvä pankkisektorille, mikä voi avata oven uudentyyppisille rahoitustuotteille sekä maksu- ja vakuuspalveluille. Kun pankkimarginaalit painavat jatkuvasti rasittavista vaatimustenmukaisuuden kustannuksista ja matalista koroista, jotka eivät todennäköisesti kasva pian, tarve monipuolistaa tulovirtoja ja saada enemmän arvoa nykyisiltä asiakkailta on yhä tärkeämpi systeemisesti tärkeälle osalle talouttamme.
  • Se on hyvä rahoitusinnovaatioille. Pankit voivat käyttää kiinteitä kolikoita, mutta ne voivat myös antaa niitä, mahdollisesti kellojen, pillien ja toimintojen kanssa. JPM Coin, jonka sijoituspankki JPMorgan on laskenut liikkeeseen, on nyt käytössä ja sitä käytetään maailmanlaajuisten tukkumaksujen suorittamiseen. Toiset seuraavat, jokaisella on oma toiminnallisuutensa ja kohde-asiakaskuntansa. Ja jos niistä tulee yhteentoimivia, meillä on joukko ohjelmoitavia rahakkeita, jotka voivat lisätä likviditeettiä aiemmin unohdetuilla taloudellisilla segmenteillä ja alentaa samalla uuden tyyppisten liiketoimien kustannuksia ja kannustaa niitä.