Ryanair CEO adviseert mensen om Bitcoin als de pest te vermijden

Ryanair CEO zei dat hij nooit zal investeren in Bitcoin omdat het een piramidespel is nadat zijn naam werd gebruikt voor een BTC-zwendel.

Nadat zijn naam betrokken was bij een Bitcoin-imitatiezwendel, zei Michael O’Leary, CEO van Ryanair, dat hij nooit heeft geïnvesteerd in de cryptografie en dat hij dat ook nooit zal doen. Hij ging zelfs nog verder door te verwijzen naar BTC als een Ponzi-regeling, die hij als „de pest“ vermijdt.

Ryanair CEO betrokken bij BTC-zwendel…

De CEO van de low-budget Europese luchtvaartmaatschappij is de nieuwste populaire persoon die zijn naam laat uitbuiten in een Bitcoin die zich voordoet als oplichterij na Tesla’s CEO Elon Musk, de hertog en hertogin van Sussex Harry en Meghan, en de autozender Jeremy Clarkson.

In het geval van O’Leary maakten de daders een frauduleuze advertentie met een nep-interview tussen hemzelf en Ryan Tubridy over Bitcoin. Naar verluidt beweerde hij in de nepadvertentie dat „ik blij ben dat ik het geprobeerd heb (Bitcoin), want het was een van de grootste en makkelijkste geld dat ik ooit heb verdiend. Ik heb het over tienduizenden euro’s per dag op de automatische piloot.“

Verder verwijst de reclamespot naar een autohandelsplatform dat ‚Bitcoin Code‚ heet. Interessant is dat de daders beweerden dat de National Ireland Bank geprobeerd heeft om O’Leary te stoppen met het verspreiden van deze ‚once-in-a-lifetime‘ geheime investeringsmogelijkheid.

Er zijn twee belangrijke problemen met die advertentie – ten eerste had O’Leary niets te maken met zo’n platform en ten tweede, en misschien nog wel duidelijker, bestaat zo’n bank niet.

Vermijd Bitcoin Like The Plague: Suggereert O’Leary

In het recente interview met The Times, O’Leary geslagen tegen de groeiende dreiging van soortgelijke schijnbare oplichterij. Hij merkte op dat de daders verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun daden, niet alleen voor het gebruik en het mogelijk schaden van de namen van beroemde personen, maar ook voor het misleiden van nietsvermoedende slachtoffers om te investeren en hun geld te verliezen.

Buiten zijn betrokkenheid bij de BTC-zwendel leek O’Leary echter ook negatief over de primaire cryptografie:

„Ik heb nooit een cent geïnvesteerd in Bitcoin, wat volgens mij gelijk staat aan een piramidespel.“ – beweerde hij.

Hoewel het noemen van BTC als een Ponzi-schema op zich al erg genoeg is, adviseerde O’Leary verder: „iedereen met gezond verstand om dit valse verhaal te negeren en Bitcoin te vermijden zoals de pest.“